INNOVACIÓ

Barcelona: capital de la banca mòbil

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

02 Desembre, 2009


Avui se celebra a CaixaForum Barcelona el Mobey Forum, que reuneix a més de 70 experts amb l’objectiu d’analitzar com seran els sistemes de pagament del futur. Ahir va començar el congrés de l’organisme que agrupa a bancs, operadores de telecomunicacions i fabricants tecnològics i que té com a principal protagonista d’aquesta edició la tecnologia NFC.La tecnologia NFC (Near Field Communication) es basa en la transmissió de dades a curta distància. En un futur, els telèfons mòbils portaran inclòs un xip que contindrà informació com una targeta bancària. L’usuari només haurà d’acostar el seu mòbil a un lector, que llegirà el xip i acceptarà la transacció.

“la Caixa” liderarà la implantació internacional dels nous sistemes de pagament amb el mòbil, ja que ha assumit la presidència del grup de treball format per bancs de tot el món que desenvoluparà serveis financers basats en les noves tecnologies.

Així, com a presidenta del nou grup de treball, “la Caixa” impulsarà qüestions com la implantació de la tecnologia NFC en els terminals o el disseny dels protocols per a realitzar pagaments amb el mòbil. A més, un altre dels temes que s’abordaran és si els ciutadans hauran de validar les operacions amb la seva empremta dactilar, la seva firma o un codi PIN.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari