ECONOMIA

Per què hauria de començar a estalviar per a la jubilació?

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

09 Desembre, 2014


Has pensat alguna vegada en el que faràs quan et jubilis? Moltes persones aprofiten aquesta “segona joventut” per aprendre un idioma, apuntar-se a un curs de pintura o voltar pel món. Però per poder fer realitat tots aquests plans, cal començar aviat a planificar el futur per poder estalviar a poc a poc i aconseguir els recursos econòmics suficients.

Raons per les quals és important començar a estalviar per a la jubilació.

De fet, ens passem tot el dia organitzant esdeveniments que duren poques hores, com per exemple la nostra festa d’aniversari, però dediquem molt poc temps a planificar la jubilació. Si tens plans per al futur, compartim amb tu dues raons per les quals hauries de començar a estalviar des d’avui:

  •  Si comences aviat, el teu estalvi mensual podrà ser menor: tens menys de 55 anys? No cal que esperis als anys previs a la jubilació per estalviar per al futur. Per exemple, la incorporació al mercat laboral pot ser un bon moment per començar. Com més aviat ho facis, més fàcil serà que aconsegueixis el capital que necessites, i menor serà l’aportació econòmica que facis cada mes.
  • Suposa un complement a la pensió: en molt poques ocasions la nostra pensió pública serà similar als diners que guanyem durant l’etapa laboral. Això ocorre pel càlcul de la pensió pública, que es fa segons el que s’ha cotitzat, i per això sempre serà inferior al nostre salari. Si comences a estalviar ja, podràs mantenir el teu nivell de vida actual o fins i tot millorar-lo.

Per on començo?

El primer pas consisteix a tenir una idea sobre quina serà, aproximadament, la teva futura pensió de jubilació, i el nivell de vida que vols en el futur. Però has de tenir en compte que fins al moment de la jubilació no sabràs exactament quina pensió cobraràs. Perquè puguis calcular-ho fàcilment, hem creat el simulador de jubilació, que identifica les teves necessitats a partir dels ingressos actuals.

Si necessites ajuda per planificar el teu futur i estalviar per a la jubilació, et convidem a descobrir tots els avantatges del nostre programa Caixafutur.

Accepto les condicions d'ús.