ECONOMIA

Principals indicadors econòmics a tancament de 2014

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

20 Gener, 2015


L’economia espanyola va tancar l’any amb una bona dinàmica de creixement: les dades registrades durant l’últim trimestre de 2014 pronostiquen un 2015 més optimista. De fet, el producte interior brut, que indica l’evolució de l’activitat econòmica d’un país, es va tancar amb un avenç de l’1,4%. I el 2015, segons les previsions de desembre, s’espera un creixement de l’1,9%.

Principals indicadors econòmics tancament 2014

Així es desprèn de l’article de conjuntura Bon final d’any per a l’economia espanyola publicat a l’últim informe de ”la Caixa” Research, en què es recullen els principals indicadors econòmics, que proporcionen dades positives sobre el tancament de l’any 2014:

  • La millora de les perspectives econòmiques ve motivada per l’augment de la confiança en la capacitat de creixement de l’economia espanyola, reforçada per la disminució del preu del petroli i la depreciació de l’euro.
  • Els indicadors d’oferta mostren un bon to. El més destacat és l’increment de la facturació en la indústria de l’automòbil (9,1% l’octubre) i de les matriculacions, que van créixer un 17% el novembre.
  • El balanç de l’ocupació és positiu: va créixer més del que es preveia el nombre d’afiliats a la Seguretat Social (95.040), gràcies al sector serveis i de la indústria. Tot apunta que el mercat laboral seguirà millorant en els propers mesos.
  • Hi ha signes de millora en el sector exterior: van augmentar les exportacions de mercaderies, mentre que l’exportació de serveis permet que es mantinguin les perspectives favorables per al sector, ja que al final de 2014 va incrementar també el nombre de visitants estrangers.
  • L’evolució en el sector bancari és favorable. Hi ha una millora en matèria de nova concessió de crèdits i una davallada de la taxa de morositat.
  • El dèficit públic de les autonomies constitueix la principal nota discordant de l’any: es preveuen riscos d’incompliment de l’objectiu de dèficit el 2014.

T’animem a conèixer més dades sobre aquests indicadors econòmics en l’últim número de l’Informe Mensual de ”la Caixa ” Research, de gener de 2015.

També pots seguir @laCaixaResearch per estar al dia de l’actualitat econòmica i financera d’Espanya, Europa i el món.

Accepto les condicions d'ús.