SOSTENIBILITAT

Microdonatius d’1 euro en les teves compres on-line

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

29 Juliol, 2015


Des d’Obra Social ”la Caixa” s’ha volgut facilitar als usuaris la possibilitat de contribuir en diferents projectes solidaris a través de la donació d’un euro quan fan una compra on-line. Molt senzill: amb un sol clic, s’aconsegueix una ajuda enorme destinada en la seva totalitat a ONG i altres institucions que col·laboren amb els col·lectius més vulnerables. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix com a expressió del nostre compromís amb els més necessitats i la responsabilitat de conscienciar la ciutadania sobre l’existència de certs problemes socials.

Aquest projecte de microdonatius sorgeix de la mà de WorldCoo, empresa start-up que ha desenvolupat l’eina on-line que fa possible l’existència d’aquesta funció de donació durant el procés de compra dels eCommerce.

Com pots fer el teu microdonatiu?

En el moment del pagament dels teus articles a la botiga on-line, apareix una finestra amb la possibilitat de sumar 1 € solidari al teu compte i donar-lo a un projecte social concret. Un gest resumit en un senzill clic. A més, podràs demanar un certificat fiscal que emet la pròpia ONG que estigui involucrada en aquest projecte concret.

Microdonatius en compres on-line des d’1 euro

Un projecte pilot destinat a créixer

El primer pilot d’aquest projecte es va activar amb el supermercat 100% on-line Ulabox. Després de conèixer les elevades xifres de desnutrició infantil, vam posar fil a l’agulla i vam llançar iniciar la campanya de la Gran recollida de llet, que segurament hàgiu vist en xarxes socials amb el hashtag #ningunniñosinbigote. La campanya consisteix a oferir a tots els compradors d’Ulabox la possibilitat de fer un microdonatiu d’1 € quan paguen la factura del seu carro de la compra. Posteriorment, tota la recaptació es destina íntegrament als bancs d’aliments, amb l’objectiu que tots i cadascun dels nens puguin prendre’s un got de llet per esmorzar cada matí.

Microdonatius en compres on-line des d’1 euro

Accés des del teu compte de Facebook

Addicionalment, s’ha desenvolupat una aplicació a Facebook accessible des de la pròpia pàgina de ”la Caixa” amb l’objectiu de donar més visibilitat i viralitat a aquests microdonatius. A través de l’app, els usuaris tenen la possibilitat de triar entre més projectes solidaris i, a més, se’ls permet compartir la causa amb la qual estan col·laborant amb els seus amics i ajudar així a difondre-la.

Microdonatius en compres on-line des d’1 euro

Quins altres projectes duem a terme?

  • Pobresa infantil: oferim ajudes de primera necessitat (alimentació, higiene infantil, equipament escolar, ulleres i audiòfons), així com ajudes familiars (reforç educatiu o atenció psicosocial), amb l’objectiu de trencar el cercle de la pobresa hereditària. Aquest projecte es tradueix en la col·laboració amb més de 30 entitats socials ubicades en diferents ciutats espanyoles.
  • Vacunació contra la mortalitat infantil: als països més pobres moren gairebé set milions de nens menors de cinc anys per manca d’accés a vacunació. De la mà de GAVI Alliance, treballem des de 2008 en el projecte Aliança empresarial per a la vacunació infantil, que canalitza aportacions tant d’empreses com de particulars a favor de la vacunació dels nens. L’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Bill i Melinda Gates es comprometen a multiplicar per quatre l’import de les donacions, quadruplicant així els esforços contra la mortalitat infantil.
  • Emergència humana per als desplaçats de Síria: des del nostre Programa de cooperació internacional col·laborem amb ACNUR en l’assistència humanitària dels més d’onze milions de desplaçats per la força de Síria, la majoria dones i nens.

I si t’has quedat amb ganes de més, entra i coneix tot sobre el programa de microdonatius al nostre web. Anima-t’hi i posa-hi el teu gra de sorra!

Accepto les condicions d'ús.