INNOVACIÓ

Ets jove i tens una idea: com començar? (2)

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

30 Setembre, 2015


El món està ple de persones que un dia es van atrevir a començar un nou projecte i que, amb el pas del temps, s’ha convertit en un producte o servei que avui utilitzem tots. Que ho preguntin a Larry Page i Sergei Brin, fundadors del “desconegut” Google. O a l’espanyol Enric Bernat, que el 1958 va inventar un dels caramels més populars del planeta: el Chupa Chups. Són emprenedors, persones que van fer de la seva idea una realitat.

Ajudes per a emprenedors

Encara que de moment Espanya no es troba al top ten del rànquing dels països més emprenedors del món, actualment comptem amb nombrosos casos d’èxit, com són:

  • Pedro Espinosa: és el creador d’una de les franquícies espanyoles amb més èxit dels últims anys: llaollao. Des de la seva creació el 2009, la marca de iogurts gelats ja compta amb sucursals a França, Portugal, Singapur, Xile, Veneçuela i als Emirats Àrabs Units.
  • Gustavo García Brusilovsky: fundador de BuyVIP, va aconseguir en només 5 anys vendre la seva start-up a Amazon. D’esperit emprenedor, ara es troba immers en un nou projecte: Klikin.
  • Iván Sánchez, Adán Muñoz, Alberto Méndez, Rodrigo del Prado: es tracta d’un grup d’amics que han creat una línia de mòbils amb nivells de venda similars a l’iPhone, la marca BQ. El 2014, van facturar més de 200 milions d’euros.

Més enllà de tenir una bona idea, tots ells han necessitat, en major o menor mesura, algun tipus d’ajuda. Avui dia són molts els organismes, institucions i entitats que donen suport a l’emprenedor. L’oferta d’ajudes, tant públiques com privades, també dependrà de la comunitat autònoma, la província i fins i tot de la localitat de l’emprenedor, ja que cadascuna disposa de la seva pròpia oferta. A continuació, llistem alguns dels cercadors més útils:

  • FundingBox: cercador de noves empreses, inversors i subvencions a nivell global.
  • Portal Minetur: impulsat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Energia, és un cercador de convocatòries d’ajudes públiques.
  • Ipyme: és el portal de la Secretaria General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa. Inclou un cercador d’ajudes per comunitats autònomes i per sectors.
  • Creatuempresa: Aquest espai web que pertany a la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa ofereix informació de les ajudes i incentius convocats per les administracions central, autonòmica i local i pels organismes públics.

A CaixaBank també donem suport  i volem ajudar els emprenedors; per això, comptem amb diferents mecanismes, com són els instruments de finançament, els premis i els programes específics. I és que, com va dir l’estatunidenc William Clement Stone (empresari, filantrop i escriptor de llibres d’autoajuda), “digues a tothom què vols fer i algú voldrà ajudar-te a fer-ho”. Una mica d’ajuda mai no va malament.

Accepto les condicions d'ús.