INNOVACIÓ

Torna Gamebcn, la incubadora de videojocs de Barcelona

Temps de Lectura: 5 minutos

Torna Gamebcn, la incubadora de videojocs de Barcelona
Avatar

CaixaBank

15 Febrer, 2016


No hi ha dubte que els videojocs s’han convertit en un nínxol inesgotable d’entreteniment, però també són una font important d’ingressos. Segons xifres recollides al Libro Blanco del desarrollo español de videojuegos. Edición 2015, de l’Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Programari d’Entreteniment (DEV), a Espanya la facturació de les empreses de videojocs va augmentar d’un 31% el 2014 i es preveu que creixi a una taxa anual d’un 24,7% fins al 2018. I encara n’hi ha més: el 2014 es van crear 70 noves empreses en el sector, fet que suposa un total de més de 400, que situen Espanya al capdavant d’Europa.

En aquest context, Caixa Capital Risc, la societat gestora d’empreses de capital de risc de ”la Caixa”, impulsa la segona edició del projecte Gamebcn, la incubadora de videojocs de Barcelona.

El programa Gamebcn té com a objectiu últim fomentar el talent en el sector dels videojocs aportant als participants les eines necessàries per tirar endavant les seves empreses: formació, acostament a les empreses, desenvolupament de negocis, mentorització i finançament a través d’un programa d’incubació. Aquest projecte va dirigit tant a universitaris com a equips de desenvolupadors independents.

En què consisteix, el programa? Els equips prèviament seleccionats accedeixen a una fase d’incubació de 6 mesos; els millors d’aquesta fase entren immediatament en un procés d’acceleració. Tots els participants disposen en tot moment d’un programa complet de professionalització en el qual reben formació tant teòrica com pràctica.

La iniciativa culmina amb el que es coneix com a Demo Day Gamebcn, una jornada que tindrà lloc el proper dijous 18 de febrer al centre cultural CaixaForum a les 17.30 h. Durant aquest dia, tots els participants donaran a conèixer els seus projectes i totes les habilitats i coneixements que han adquirit durant la incubació amb professionals de l’àmbit dels videojocs, a més d’empreses editores i inversors de referència del sector. Avui dia, aquests videojocs ja s’estan presentant en fires internacionals d’aquest àmbit.

Més informació sobre la inscripció a l’esdeveniment

Gamebcn, una incubadora de videojocs 

Accepto les condicions d'ús.