INNOVACIÓ

Consells per pagar de manera segura aquestes vacances

Temps de Lectura: 5 minutos

Consells per pagar de manera segura aquestes vacances
Avatar

CaixaBank

08 Agost, 2016


Una de les nostres majors preocupacions quan arriba l’estiu és com protegir adequadament la nostra llar mentre estem de vacances. Tanmateix, aquests robatoris no haurien de ser els únics que ens preocupessin. En aquesta època, es fan nombroses compres i operacions a través d’Internet. Precisament per això, hem de prestar també una atenció especial a la seguretat a l’hora de fer els nostres pagaments a Internet, ja que a Espanya es produeixen més de 4.000 ciberatacs cada dia.

Per poder gaudir tranquil·lament de les nostres vacances, fes un cop d’ull a aquests aspectes que no hem de descuidar per garantir la seguretat dels nostres pagaments.

Atenció amb les estafes on-line

En aquestes dates és freqüent la cerca d’ofertes de viatges o oportunitats per fer una escapada i, per això, hi ha gent que ho aprofita per fer estafes on-line. Per evitar-ho, hem d’estar sempre atents a la lletra petita del que comprem, ja que molts serveis són en realitat molt bàsics i comporten alts costos addicionals.

A l’hora de comprar un viatge, per exemple, també hem de tenir en compte a qui l’estem comprant i assegurar-nos que és una organització que genera confiança, amb una seu física, un telèfon d’atenció al client, etc. En cas que utilitzem l’ordinador, sempre és recomanable tenir antivirus i tenir instal·lades les actualitzacions del sistema.

Ús adequat de la targeta de crèdit

Les targetes són un altre dels aspectes que no podem descuidar. Per garantir la seguretat en el seu ús, hem de tenir en compte detalls com disposar de més d’una targeta de marques diferents (Visa, Mastercard…), comprovar i modificar els seus límits i disponibilitats en funció de les nostres necessitats, no portar mai el pin apuntat a sobre per evitar-ne l’ús fraudulent, evitar que el pin sigui fàcilment deduïble, etc.

Per aprofundir en aquest tema, no dubtis a consultar el nostre post sobre l’ús de targetes.

Protegeix el teu mòbil

En un món connectat com en el que vivim, cada vegada fem més operacions financeres a través del mòbil, per la qual cosa també és important prendre mesures per protegir el nostre dispositiu. Per fer-ho, pren nota d’aquestes set senzilles recomanacions que t’ajudaran a aconseguir-ho: protegeix-lo amb contrasenya, fes còpies de seguretat, utilitza el sentit comú en instal·lar apps, instal·la un antivirus, evita el phising a través de trucades, correus o SMS, vés amb compte amb les wifis obertes o gratis, ja que no totes són fiables, i evita connexions innecessàries.

Tot això t’ajudarà a fer els teus pagaments durant l’estiu de manera més segura, encara que, sens dubte, és important que el nostre mitjà de pagament ens garanteixi la seguretat en les nostres operacions. Per això, a CaixaBank posem a disposició de l’usuari serveis que no suposen cap risc en aquest sentit com CaixaBank Pay (servei de pagament per mòbil) o CaixaBankWallet (targeta virtual que protegeix les teves compres per Internet).

No et perdis aquests quatre consells que també t’ajudaran a gaudir d’unes vacances perfectes.

Pagar de manera segura en vacances

Si t’ha semblat interessant aquesta informació, segueix atent al que publiquem al nostre blog sobre seguretat per a pagaments a Internet. Bones vacances!

Accepto les condicions d'ús.