INNOVACIÓ

Black Friday 2016… el més digital?

Temps de Lectura: 5 minutos

Black Friday 2016… el més digital?
Avatar

CaixaBank

22 Novembre, 2016


Tic-tac, tic-tac… Ens acostem al ja famós Black Friday, que aquest any se celebra el 25 de novembre. Et sona aquest dia? És una altra data assenyalada que hem heretat dels americans.

El seu origen el trobem als Estats Units i fa referència al divendres següent al Dia d’Acció de Gràcies (que se celebra cada any el quart dijous de novembre), en què es registren forts descomptes en els comerços i que és considerat el dia en què comença la temporada de compres nadalenques als Estats Units. Precisament d’aquest fet prové el seu nom (“divendres negre”), ja que es tracta del dia en què els comerços veuen com els seus comptes passen de números vermells a números negres.

A Espanya, es tracta d’una jornada que se celebra des de fa 4 anys, després que el Govern aprovés una llei el 2012 per flexibilitzar les dates en què es poden celebrar rebaixes. Després del rècord registrat l’any passat de 300 milions d’euros recaptats en la campanya de 2015, les previsions indiquen que aquest any es batrà aquest rècord, amb una recaptació propera als 1.267 milions d’euros a Espanya entre el Black Friday i el Cyber Monday (el dilluns posterior a acció de gràcies, que aquest any se celebra el 28 de novembre).

Es coneix com 'Black Friday' perquè els comerços veien com passaven els seus comptes de números vermells... a números negres

Un Black Friday digital

Els descomptes del Black Friday arriben a tot tipus de comerços, ja siguin físics o on-line. De fet, cada vegada s’estén més la compra digital (Amazon espera en l’edició d’aquest any batre el seu rècord de 570.000 productes venuts en un sol dia), cosa que no ens ha d’estranyar tenint en compte que el comerç electrònic està en ple auge: segons un estudi realitzat per CaixaBank, l’e-commerce ha crescut un 26% al nostre país en l’últim any.

Però la digitalització no només ha arribat a l’“on” comprem, sinó que també al “com” comprem. Avui dia existeixen diversos sistemes de pagament amb els quals podem deixar-nos la cartera a casa.

Per exemple, des de CaixaBank s’ofereix el servei CaixaBank Pay, una aplicació que permet pagar directament des del telèfon mòbil. Així mateix, els posseïdors d’un smartphone Samsung poden utilitzar l’aplicació Samsung Pay.

Aprofita’t del 5% de bonificació en les compres durant aquesta setmana (del 21/11 al 27/11). Més informació i condicions

Black Friday 2016

Gràcies a la tecnologia contactless, també és possible utilitzar la Polsera Visa Contactless de CaixaBank o la targeta TAP contactless, que es col·loca en el revers exterior del mòbil.

I per no perdre de vista tots els moviments i controlar les compres realitzades, també existeix el servei digital Les meves Finances, amb què és possible gestionar tots els comptes al detall de forma visual i senzilla mitjançant gràfics.

Compres segures

En el cas de les compres on-line, no s’han de perdre de vista les recomanacions i consells per fer transaccions segures, com per exemple no obrir correus electrònics d’origen desconegut, tenir actualitzat el navegador i instal·lar les actualitzacions del sistema operatiu o no utilitzar PIN ni contrasenyes fàcils de deduir.

A més, CaixaBank, per assegurar que no hi hagi cap problema d’aquest tipus, posa a disposició dels seus clients el servei gratuït CaixaBankProtect, que garanteix la seguretat de totes les operacions i evita qualsevol frau.

Accepto les condicions d'ús.