ECONOMIA

Què ha de saber l’accionista sobre el dividend

Temps de Lectura: 5 minuts

Avatar

CaixaBank

30 Octubre, 2017


 

A l’hora de decidir sobre una inversió, els documents financers d’una societat serveixen per aplegar tota la informació que convé saber. Entre els elements que poden influir en la decisió d’invertir, es troba la política de dividends d’una societat.

El dividend es refereix a aquella part del benefici que una companyia reparteix entre els seus accionistes, i es pot valorar mitjançant diversos indicadors. Alguns dels principals són la rendibilitat per dividend, el payout o el dividend per acció. Quan arriba l’hora de remunerar els accionistes per formar part de la societat, aquesta pot fer-ho a través d’un d’aquests tres mètodes: repartint el dividend en efectiu, repartint el dividend en scrip o a través de la recompra d’accions.

Però, què impliquen realment aquestes tres opcions? Sempre és convenient conèixer els detalls sobre com s’articula el dividend, ja que tots els seus factors determinen si una opció d’inversió és més o menys atractiva. Per resoldre aquest tipus de dubtes, el vídeo Què és el dividend?

Accepto les condicions d'ús.