INNOVACIÓ

El futur sobrepassa els límits de l’smartphone al Mobile World Congress

Temps de Lectura: 5 minutos

El futur sobrepassa els límits de l’smartphone al Mobile World Congress
Avatar

CaixaBank

02 Març, 2018


“Crear un futur millor”, ha estat el lema del Mobile World Congress Barcelona 2018, i a jutjar per l’interès dels professionals del sector els smartphones ja no seran els únics protagonistes d’aquest futur millor: la internet de les coses, el 5G o el cotxe autònom han acaparat portades i protagonitzat algunes de les principals presentacions de l’esdeveniment.

Començant per l’Internet of Things (IoT), SEAT ha creat la nova companyia X Moba, enfocada a la nova mobilitat que reclama la ciutat del futur. Entre els serveis potencials s’ha presentat ‘Justmoove’, que permetrà reservar i pagar en un aparcament o reportar des del telèfon mòbil. En aquest mateix camp, BMW llançarà un nou sistema anomenat ‘DigitalKey’ que permetrà obrir i tancar el vehicle utilitzant un smartphone, així com engegar o apagar el motor. Tot i que pugui sonar llunyà, aquestes aplicacions començaran a fer-se notar al dia a dia amb la irrupció del 5G.

El sector dels “wereables”, protagonistes de l’edició 2017 del MWC, segueix aportant novetats importants. És el cas del sistema de pagament contactless per dispositius “wereables” anomenat ‘Garmin Pay’. Gràcies a un acord amb CaixaBank, durant les properes setmanes s’activarà aquest tipus de pagament en un rellotge esportiu, i més endavant en molts més dispositius. Un dels principals arguments de l’aplicació és la possibilitat de sortir de casa per fer esport sense haver de portar una cartera amb targeta o efectiu. “Per exemple, una persona que hagi anat a nedar a la platja o a córrer podrà comprar-se un refresc o aigua sense preocupar-se de si ha agafat la cartera”, afirmava Miguel Ángel Pozuelo, director de desenvolupament de negoci de mitjans de pagament de CaixaBank.

novetats mwc 2018

Entretant, Telefónica ha presentat el seu nou projecte: Aura, un assistent virtual intel·ligent. El sistema estarà lligat a serveis de companyies com Facebook, Google o Microsoft i s’implantarà a Espanya, el Regne Unit, Brasil, Argentina, Xile i Alemanya. L’operadora i Facebook també han decidit col·laborar per portar internet a tota Llatinoamèrica, ja que segons van explicar “al 20% de la població de la regió encara li manca un accés adequat a la banda ampla mòbil”. El projecte s’anomenarà ‘Internet per a tots’.

Però per descomptat no podien faltar les presentacions dels smartphones més esperats per aquest 2018, i grans marques com Sony o Samsung no han decebut amb els seus nous terminals.

Els Samsung Galaxy S9 i S9+ han estat dels articles millor valorats d’aquesta edició. Equipats amb pantalles de 5,8 i 6,2 polzades, càmera amb obertura variable i emojis animats personalitzables, aquests terminals són la més dura competència al iPhone X. Han incorporat la possibilitat d’enregistrar amb càmera lenta, i el terminal té encara menys marc.

També Sony ha aprofitat la ocasió per mostrar al món els seus darrers llançaments, els Sony Xperia XZ2 i XZ2 Compact. Un nou disseny, una pantalla amb resolució fullHD+ i una càmera de 19 megapíxels es compten entre les seves novetats. Aquests smartphones seran capaços d’enregistrar vídeos en qualitat 4k, i funcionaran amb Snapdragon 845, un processador d’altíssima velocitat amb 4 Gb de RAM i 64 Gb d’emmagatzematge.

Altres llançaments de telefonia mòbil destacats han estat la versió modernitzada del Nokia 8110, repetint l’estratègia de l’any passat amb el Nokia 3310, o el LG V30s ThinQ, que enfoca el seu atractiu a la IA. La marca no ha modificat el seu ben valorat disseny, i ha millorat les capacitats fotogràfiques del terminal recolzant-se en la Intel·ligència Artificial mitjançant els modes AI CAM, QLens i Bright Mode.

El Mobile World Congress tanca així una altra edició en la que els terminals mòbils han cedit part del seu protagonisme. En aquesta ocasió s’ha donat pas a la disruptiva transició que ens separa de l’arribada del 5G, la Internet de les Coses i la Intel·ligència Artificial.

Accepto les condicions d'ús.