SOSTENIBILITAT

Qui són els jugadors més cars del Mundial de Rússia?

Temps de Lectura: 5 minutos

Qui són els jugadors més cars del Mundial de Rússia?
Avatar

CaixaBank

21 Juny, 2018


Cada quatre anys, el món s’atura durant un mes. Les millors seleccions del planeta es donen cita als camps de futbol per dirimir quina s’emporta el trofeu daurat a casa. La primera copa del Món es va celebrar el 1930 a l’Uruguai, i han canviat molt les coses des de llavors: el nombre de seleccions participants (de 13 a 32), el format del torneig, les mesures de seguretat, les retransmissions dels partits en directe, i fins i tot les regles del joc. Però potser el que més ha variat és l’impacte econòmic que genera un Mundial de futbol.

Només en el terreny de joc, segons un estudi elaborat per Agence France-Presse (AFP) a partir de les dades del portal alemany Transfermarkt, els jugadors de les 32 seleccions participants tenen un valor en el mercat de 10.000 milions d’euros. I en el rànquing encapçala la llista la Selecció Espanyola, amb un total de 1.020 milions d’euros entre els 23 jugadors de “La Roja”.

Els jugadors més cars del Mundial de Rússia

I de tots ells, quins són els jugadors més cars? Transfermarkt indica que, avui dia, segons el seu valor en el mercat, els 10 jugadors més costosos que trepitjaran els camps de futbol de Rússia 2018 són:

ul.pialist,ol.pialist{color:#777;}ul.pialist li, ol.pialist li{font-size:14px; line-height: 22px}ul.pialist li{list-style: disc;}

  1. Neymar, Jr.: 180 milions d’euros. L’extrem esquerre del FC Paris Saint-Germain, pel qual el club va pagar l’any passat 222 milions d’euros al FC Barcelona, és segons Transfermarkt el jugador més valuós del món. Amb 26 anys, aspira a guanyar el que seria el sisè Mundial per a la selecció del Brasil.
  2. Lionel Messi: 180 milions d’euros. L’excompany de Neymar en el FC Barcelona té un valor idèntic al del brasiler, segons el web alemany. Però és quatre anys més gran, i milita des de petit en el club català. Després de la final perduda fa quatre anys, ara té una nova oportunitat per donar al seu país natal, l’Argentina, la seva tercera copa del Món.
  3. Mohamed Salah: 150 milions d’euros. El davanter del FC Liverpool ha acudit a Rússia, però la seva participació en el Mundial està en dubte després de la lesió soferta durant la final de la Champions League. Amb 25 anys, és un valor a l’alça, i l’estrella absoluta tant del club anglès com de la seva selecció, Egipte.
  4. Harry Kane: 150 milions d’euros. Un altre valor de futur (24 anys) que ja ha estat el màxim golejador de la Premier League dos anys consecutius amb el seu club, el Tottenham Hotspur. Encara que no són els millors temps per a la selecció anglesa, a Kane li encantaria repetir el triomf obtingut el 1966, ja fa 52 anys
  5. Kevin De Bruyne: 150 milions d’euros. El mig centre ofensiu belga ve de guanyar la Premier League amb el seu club, el Manchester City. Abans havia jugat en clubs de Bèlgica (Genk), Alemanya (Werder Bremen, Wolfsburg) i en el també anglès Chelsea FC, i als 26 anys ja sap el que és marcar un gol amb Bèlgica en un Mundial.
  6. Kylian Mbappé: 120 milions d’euros. Company de Neymar en la davantera del FC París Saint-Germain, és el benjamí del grup. El 2016 es va proclamar campió, amb França, de l’Europeu sub-19. Ara, amb 19 anys ja complerts, intentarà fer el mateix amb la selecció absoluta.
  7. Paulo Dybala: 110 milions d’euros. El mitja punta argentí, de 24 anys, juga des de 2015 a la Juventus de Torí, amb la qual acaba d’aconseguir el seu tercer scudetto. “La Joia”, sobrenom que li va atorgar un periodista cordovès, acompanyarà Lionel Messi en la selecció albiceleste.
  8. Eden Hazard: 110 milions d’euros. El segon belga de la llista no ha jugat mai a Bèlgica: només al Lille francès, i des de 2012, al Chelsea FC anglès, amb el qual ha guanyat dues Premier League. Amb 27 anys, ja ha participat en un Mundial.
  9. Dele Alli: 100 milions d’euros. El company de Harry Kane a les files del Tottenham Hotspur ja va defensar els colors d’Anglaterra en l’Eurocopa 2016, i ara, amb 22 anys, ho tornarà a fer a Rússia 2018.
  10. Antoine Grizmann: 100 milions d’euros. El davanter centre del Club Atlètic de Madrid, francès però establert a Espanya des dels 13 anys, acaba de guanyar la UEFA Europa League amb el seu club. Amb França, va disputar el Mundial 2014, i es va proclamar subcampió de l’Eurocopa 2016.

Queden fora del top 10 de Transfermarkt, també amb un valor assignat de 100 milions d’euros, jugadors tan coneguts com el brasiler Philippe Coutinho, extrem esquerre del FC Barcelona, o el davanter del Reial Madrid, el portuguès Cristiano Ronaldo, últim guanyador de la Pilota d’or. I pel que fa al jugador de la Selecció Espanyola, Sergio Busquets és qui s’emporta el títol amb un valor de 80 milions d’euros.

El més curiós és que cap dels 10 jugadors ha guanyat mai un Mundial, ja que les dues últimes edicions van ser per a Espanya (el 2010) i Alemanya (el 2014). Qui vencerà a Rússia 2018? La resposta, d’aquí a un mes.

Accepto les condicions d'ús.